Sommige recruiters zijn in hun element als ze bellen, andere sturen liever e-mails en de 3.0-recruiters communiceren via Tweets en LinkedIn-berichten. Ongeacht uw tactiek of kracht, SearchSoftware ondersteunt al uw dagelijkse recruitmentwerkzaamheden.

Time management

De missie van SearchSoftware is het volledig ondersteunen van het recruitmentproces, mede door gebruik van de nieuwste technologie. Onze focus ligt op time management, processen aanpakken die u het meest tijd kosten. Vernieuwing en ontwikkeling moeten zorgen voor gemak. Zo zijn er geregeld updates met verbetering zodat u altijd beschikt over de nieuwste online mogelijkheden.

Zoeken naar de perfecte kandidaat

Het kloppend hart van SearchSoftware is de zoektechnologie. Vanuit een vacature kan er snel een shortlist van potentiële kandidaten worden samengesteld. SearchSoftware doorzoekt de eigen database, maar ook vanuit LinkedIn worden direct profielen gematched. Deze kunnen met 1 klik worden toegevoegd aan de zoekopdracht. Notities, contactgeschiedenis en cv’s van kandidaten worden doorzocht op keywords uit de vacature. Hoeveel kandidaten u ook in uw database heeft, honderd of duizenden, binnen enkele seconden ziet u de zoekresultaten al. Wilt u de zoekopdracht verfijnen, gebruik dan de mogelijkheid om trefwoorden uit te sluiten of juist verplicht te maken.

Overzicht houden

In SearchSoftware staat alle informatie van een klant of bedrijf/klant overzichtelijk in één scherm. U beschikt over een 360 view. Per kandidaat ziet u historie, heden en mogelijke nieuwe kansen. Nieuwe techniek in het systeem maakt het mogelijk om te tonen waar de kandidaat woont of werkt (Google maps street view), real live Twitterstream en automatische LinkedIn synchronisatie,profielfoto, notities van u en/of uw collega’s. En natuurlijk het cv, dat met een druk op de knop te bekijken is en is natuurlijk volledig doorzoekbaar.

Contact en samenwerking

Op zoek naar een e-mail van een kandidaat of klant? Het is niet nodig om uw mailprogramma te openen. Uw inbox en en verzonden mail box is geïntegreerd. Met de mogelijkheid ‘introductie mail’ kunt u snel en gemakkelijk de klant of uw collega op de hoogte houden welke kandidaten op de short list staan. Communicatiegeschiedenis wordt per kandidaat automatisch bijgehouden, hierdoor zien collega’s wat het laatste contact is geweest. Ook kunt u voor uzelf of collega’s taken of kattebelletjes achter laten via ToDo. SearchSoftware is een voorloper van het nieuwe werken en ondersteunt online samenwerking maximaal.

Aan de slag

Werken met SearchSoftware is op elke plaats en tijd mogelijk. Er is geen installatie nodig. Met uw inloggegevens is SearchSoftware altijd en overal beschikbaar.