Het is belangrijk dat tijdens de selectieprocedure talent snel ontdekt wordt. Online assessments zijn daarom een goede manier om het kaf van het koren te scheiden. Door middel van een online persoonlijkheidstest kunnen selecteurs snel inschaten of de persoonlijkheidskenmerken aansluiten bij de functie waarop de kandidaat solliciteert. De snelheid waarmee u kandidaten screent is één van de vele voordelen.‘Online assessments besparen namelijk ook veel kosten.

Online Persoonlijkheidstest

Uit onderzoek van Schmidt en Hunter (1998) komt naar voren dat persoonlijkheid, los van intelligentie, invloed heeft op de mate waarin een persoon succesvol is in zijn of haar werk. Men kan daarbij denken aan gedrevenheid, zelfvertrouwen, behulpzaamheid en andere karaktertrekken die bepalen hoe iemand zich zal gedragen. Iemands persoonlijkheid zal daarom bepalen in hoeverre hij of zij aanleg heeft voor een bepaalde functie. Sommige zaken, zoals dominantie en assertiviteit, zullen wat meer aan de oppervlakte liggen en gemakkelijk te herkennen zijn, bijvoorbeeld in een sollicitatiegesprek. Maar hoe weet u of die eventuele topverkoper niet alleen een vlotte babbel heeft, maar zich ook echt in de wensen van een klant kan verplaatsen? Gaat het die extraverte, ongeduldige kandidaat lukken om zich als accountant op alle details te richten. De persoonlijkheidstest van TestGroup Consulting biedt u antwoord op deze vragen. Online Assessments zijn een essentiële aanvulling op het CV en het sollicitatiegesprek.

Online Capaciteitentest

Online Capaciteitentesten zijn tevens een kostenefficiënte manier van selectie, omdat door middel van deze testen ongeschikte kandidaten in een vroeg stadium uitgeselecteerd worden. Alleen de goed scorende kandidaten zullen geselecteerd worden voor de meer kostenintensieve fase van het selectieproces. Dit is niet alleen een voordeel voor de organisatie, maar ook voor de kandidaat zelf. Kandidaten zullen namelijk niet het gevoel krijgen dat zij veel tijd hebben geïnvesteerd voor een functie. Kandidaten kunnen zelf kiezen wanneer zij de online capaciteitentest maken. Dit zorgt voor een selectieprocedure die eerlijk en meer uitnodigend is. De organisatie geeft op die manier de kandidaat de indruk rekening te houden met de tijd van de kandidaat.

Het E-assessment

Een e-assement bestaat uit een aantal vragenlijsten gericht op de persoonlijkheid, werkstijlen en motieven, en eventueel een aantal capaciteitentests. Voor het aanmelden van een kandidaat voor een E-assessment gelden geen wachttijden. U bent flexibel in de keuze van een testlocatie. De test kan thuis of bijvoorbeeld op kantoor gemaakt worden. Door middel van het E-assessment kunt u snel en efficient een beslissing nemen tijdens de selectieprocedure. U selecteert de kandidaat naast het CV, op de capaciteiten, persoonlijkheid en competenties van een kandidaat.

Bent u geïnteresseerd in een online asssessment, bezoek dan de website www.testgroup.eu